Barcelona, 2019
http://jordimorell.net/files/gimgs/th-6_6_p1jepjmorell.jpg
http://jordimorell.net/files/gimgs/th-6_6_p2jepjmorell.jpg

Superfície negra en quatre parts
[Black surface in four panels]
Girona, 2009
Laca sintètica sobre fusta
160 x 240 x 16 cm.
Foto: Jep Plana
Amb el suport de la Fundació Felícia Fuster

L’obra consta de quatres peces que reprodueixen l’objecte palet, estructura formada per una graella de fusta que s’utilitza bàsicament pel transport de mercaderies. Les mesures i el disseny que segueixo són de l’anomenat europalet. Les quatre peces estan fetes amb fusta compactada (fibra de densitat mitja) i lacades amb pintura sintètica industrial (negre mat i negre brillant).
M’acosto cap als palets per les seves característiques d’objectes ordinaris però que adquireixen múltiples usos segons contextos, a part dels relacionats amb el treball i la mobilitat de mercaderies, com per exemple el de protecció (habitacle) o el de tancament (tanca). Construccions que emergeixen a través de l’ordre d’aquests objectes en sèrie proposant artefactes o superfícies que s’acosten, per mitjà dels materials i el seu acabat, al de mobiliari.
Superfície negra en quatre parts ens proposa una superfície seccionada que evoca al mirall negre a travès del lacat, vacil·lant entre paradoxes i la mirada que es retorna de l’espectador.